Ammattilaisen ABC

Ammattilaisen ABC. Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätietous tarjoaa tietoa ja tukea nuorelle ammattiin opiskelevalle ja ammattilaiselle oman polun löytämiseksi työntekijäksi sekä aktiiviseksi ja osallistuvaksi kansalaiseksi. Teos sisältää paljon tehtäviä, jotka auttavat tiedon omaksumisessa ja etsinnässä.

Teoksen ensimmäisessä osassa on kootusti tietoa työelämään liittyvästä lainsäädännöstä ja työelämän pelisäännöistä sekä ohjeita työelämään hakeutumiseen. Kirjan toinen osa sisältää tietoa keskeisistä sosiaalipalveluista, yhteiskunnan rakentumisesta sekä kansalaisen perusoikeuksista, velvollisuuksista ja vaikuttamismahdollisuuksista. Teoksessa on myös aikuisuuteen kasvamiseen (esimerkiksi oman talouden suunnitteluun ja hallintaan) liittyvää tietoa sekä ohjeita ja tehtäviä. Kirjan kolmas osa sisältää perustietouden yrittäjyyden merkityksestä sekä yritystoiminnan aloittamisesta, mahdollisuuksista ja haasteista. Teoksessa on ohjeet liiketoimintasuunnitelman laatimiseen.

UUSIMMAT_ABC_VALITTU.inddTeos pohjautuu ammatillisten perustutkintojen perusteisiin ja soveltuu erityisesti työelämä-, yritys- ja yhteiskuntatietouden oppikirjaksi kaikille aloille. Se on myös erinomainen käsikirja tulevalle ammattilaiselle vaikkapa valmistujaislahjaksi.

Sirpa Pursiainen on opettajana toimiva yhteiskuntatieteiden maisteri, jolla on ollut lukuisia työ- ja luottamustehtäviä. Pursiainen on Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan jäsen ja Tampereen kaupungin avopalvelujen johtokunnan puheenjohtaja, ja hän toimi hallitusneuvottelijana vuonna 2011. Pursiainen on toiminut yrittäjänä sekä työskennellyt muun muassa sosiaalityöntekijänä, ohjaavien urasuunnittelukurssien kouluttajana ja erilaisissa kehittämiseen liittyvissä tehtävissä. Pursiaisella on myös kansainvälistä työkokemusta, ja hän on toiminut ammatillisissa perustehtävissä lähihoitajana. Pursiainen on kirjoittanut myös suositun oppikirjan Lähihoitajana yhteiskunnassa (Edita, 2011).

Voit ostaa kirjan täältä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s