Sielun porteilla- kastepisaroita iholla

Sielun porteilla- kastepisaroita iholla on Sirpa Pursiaisen vuonna 2014 ilmestynyt kirja.

apursi

Kirjan hinta 25 € (sis. ALV + toimitusmaksut) Voit tilata kirjan sähköpostitse: facetrainingcenter@gmail.com

(Lähetä sähköposti, ilmoita nimesi, osoitteesi ja kuinka monta kirjaa ostat. Saat laskun sähköpostiisi. Maksettuasi laskun, kirja lähetetään sinulle kotiin.)

Kirjassa käsitellään ihmisyyttä suomalaisessa ajattelu- ja tunnemaisemassa, jossa mies ja nainen matkaavat kohdatakseen itsensä, toisensa sekä aikaisemmat sukupolvet. Kirjaan on poimittu eri tieteenaloilta näkökulmia, joita hyödynnetään taiteen symboliikan avulla ohjaamaan lukijaa itsetutkiskeluun ihmisyyteen liittyvissä kysymyksissä. Kirja on syvällinen ja monikerroksinen, antaen lukijan tehdä erilaisia tulkintoja tapahtumista. Mies matkaa läpi lapsuuden, sodan ja muistojen sekä nykypäivän työelämän haasteiden kohdaten matkalla niin Sokrateen kuin Hamletin. Nainen käy läpi naiseuden kysymyksiä, matkaten Lapin saivo-kansan luo sekä kohdaten erämaassa saarnaajan. Elämän suuret kysymykset käyvät vuoropuhelua novellien lomassa.

”Tämä matka kannattaisi, vaikka varmasti oli miehiä ja naisia, jotka olivat samalla tavoin matkanneet omia polkujaan. Ilman ennakkoluuloja sekä niiden kera he ovat tehneet tuntemattomia polkuja sanoiksi ja lauseiksi. Sinä saat olla omana tulkkinasi. Kyllä sinä kartan tunnet. Mutta tie voi tuntua tuttuudestaan huolimatta tuntemattomalta.”

Kirjaa on verrattu syvyydeltään Dostojevskiin ja kirjan tyyliä on kuvattu hybridimäiseksi sekä valtavirrasta persoonallisesti poikkeavaksi. Kirja on puhutellut hyvin erilaisia lukijoita, niin rikkaasta yritysjohtajasta entiseen alkoholistiin. Kirja on herättänyt myös hyvin vahvojakin tunteita lukijoissa.

”Se mitä ei tapahtunut, ei ehkä tapahdu nytkään.

Se mitä haaveilet, saattaa saada muodon uuden.

Se mitä pelkäät, on seuranasi kunnes pelon kesytät.

Askeleet voit suunnata uudelleen, tämänkin päivän joka hetkenä.”

KIIMG_5270[1]RJAILIJAN MIETTEITÄ: Sirpa Pursiainen kypsytteli tarinan ideaa viisi vuotta. Idean kirjaan hän sai pohdiskeltuaan ihmisyyttä, miesten ja naisten välisiä eroja sekä elämän merkitystä. Sirpa kertoo kirjoittaneensa yksittäisiä tarinoita viiden vuoden ajan. Häntä auttoi kirjoittamisessa myös kaikki eletty elämä sekä elämän varrella käydyt keskustelut erilaisten ihmisten kanssa heidän iloistaan, suruistaan, peloistaan ja onnen hetkistään. Ihmisen elämä on rikasta ja vahvaa elämää.

Kirja toimii myös lukijalle peilinä oman elämän pohdiskelussa. Kirjan sanomana on, että ihmisen tulee kyetä elämään sovussa itsensä ja eletyn elämänsä kanssa. Ihmisen tulee olla läsnä sosiaalisissa suhteissa ja viettää aikaa oman itsensä kanssa. Se tuo tietynlaista rauhaa elämään ja avaa silmiä näkemään elämän hienoja asioita. Elämä on sarja uusia mahdollisuuksia.

Sirpa Pursiainen sai apurahan Suomen tietokirjailijoilta kirjan kirjoittamiseen.

Lue tästä lukijoiden arvosteluja ja mietteitä kirjasta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s